Miezul de nuca ambalat se fabrica pe baza unor specificatii tehnice ce precizeaza indicatorii minimi de calitate pe care trebuie sa-i indeplineasca spre a corespunde consumului.

Se pune accentul atat pe proprietatile senzoriale (aspect, aroma, gust) care produc senzatie placuta asupra consumatorului, cat si pe insusirile fizico-chimice, ce garanteaza un anumit continut de substante utile in alimentatie.
Miezul de nuca ambalat se obtine prin aplicarea unei tehnologii adecvate, cuprinzand ca faze principale depozitarea nucilor in coaja, spargerea nucilor, sortarea miezului de nuca si ambalarea miezului de nuca Fiecare faza comporta executarea unor operatii care se efectueaza prin procedee, metode si tehnici care sa conduca la obtinerea produselor de cat mai buna calitate. Procesul tehnologic propriu-zis de fabricare a miezului de nuca ambalat cuprinde o serie de faze care se succed, principalele fiind: receptia nucilor in coaja, depozitarea nucilor in coaja, spargerea nucilor, sortarea miezului de nuca si ambalarea samburilor de nuca